Pozitív eredmények egy új vírusellenes szer alkalmazásával COVID esetén!

23 May 2020 Hozzászólások:  Megtekintések: 
covidhoz.jpg
dr. Székely Gábor
Közzétette dr. Székely Gábor

Az eddigi klinikai vizsgálatok nem hoztak igazán meggyőző eredményeket. Vagy azért, mert alacsony volt a betegszám, nem ún. „kettős-vak randomizált” a vizsgálat, vagy mert valamilyen egyéb ok, szempont miatt a vizsgált készítmény nem bizonyult hatásosnak. Az itt bemutatott vizsgálat,  tegnap (05.22.) jelent meg a nagymúltú amerikai orvosi szaklap, a NEJM (New England Journal of Medicine) hasábjain.

1059 betegen zajlott a vizsgálat, három kontinensen. A betegek mintegy 80%-a az USA-ban, kb. 15%-a Európában, és közel 5% ázsiai kórházi vizsgálóhelyeken volt. A beválasztott, kórházba felvett betegek igazoltan koronavírus fertőzöttek voltak, alsó légúti (tüdő) betegséggel.
 

A vizsgált gyógyszer a remdesivir nevű antivirális szer, amely rövidesen hivatalosan is elérhetővé válik. A klinikai vizsgálatban két csoport szerepelt: az ún. standard COVID- kezelés mellett az egyik csoport 10 napos remdesivir kezelésben részesült, a kontroll pedig a szokásos kezelések mellett placebot kapott. A betegeket 28 napig figyelték.

Az eredmények szerint a remdesivir csoportban a javulásig eltelt idő 4 nappal rövidebbnek bizonyult, mint a placebo csoportban. Az is jelentős eredmény, hogy csökkent a gépi lélegeztetésre szorulók aránya.

A kutatók szerint: “Úgy látjuk, hogy a legfontosabb a COVID-betegség minél korábbi igazolása, és a vírusellenes kezelés mielőbbi megkezdése, még mielőtt kialakul a (súlyossá váló) tüdőgyulladás, és a beteg gépi lélegeztetésre szorul. Az is bizonyos, hogy a remdesivir mellett egyéb COVID-ellenes gyógyszeres terápiákat is kell alkalmazni.”
 

Az amerikai gyógyszerhatóság, az FDA 2020. május 1-től sürgősségi eljárás keretében már engedélyezte a remdesivir alkalmazását.

forrás, további részletek: medscape, FDA

https://www.medscape.com/viewarticle/931063

A megosztóról

dr. Székely Gábor
Ebben a rovatban tud kérdéseket feltenni a Kedves Olvasó. Elsősorban a gyógyszerekkel kapcsolatosan, de egészség-betegség témaköreiben is természetesen, Hangsúlyozzuk, hogy a weboldal információi nem helyettesítik az orvosi diagnózist és kezelést! A kérdéseket és válaszokat csak abban az esetben publikáljuk az oldal felületén, ha ehhez hozzájárulnak és akkor is csak a személyes adatok szerepeltetése nélkül.

Egészséges életmód

Itt híreket, cikkeket közlünk az egészséges életmóddal, diétákkal, mozgásformákkal kapcsolatos tematikákat illetően. Ide kerülnek a gyógynövényekkel foglalkozó írások és hírek is.


Betegségek

E menüpontban szervek, szervrendszerek szerinti csoportosításban szerepelnek hírek, rövid közlemények és betegségleírások az érdeklődők és a betegek számára.


Gyógyszerek

Vényköteles és vény nélkül kapható gyógyszerek. Ezekkel kapcsolatosan kizárólag a hatóanyagneveken szerepel minden készítmény. A cikkek, hírek hatásokkal, mellékhatásokkal, klinikai vizsgálatokkal, újabb eredményekkel foglalkoznak. Hirdetéseket nem teszünk közzé vény nélkül kapható gyógyszerekkel kapcsolatosan sem. Nem gyógyszerek Itt kerülnek bemutatásra az orvostechnikai eszközök, étrend-kiegészítők és a kozmetikai termékek. Az oldal célja nem a hirdetés, hanem a korrekt tájékoztatás.

Bővebben...

Keresés Gyógyszer.Ész